donderdag 13 augustus 2009

De zeilende Sensei


Na een afwezigheid van drie weken was Team Fram eindelijk weer compleet. Vakanties, gezinsuitbreidingen, maar voornamelijk te weinig wind waren de oorzaak van onze absentie. Eigenlijk wel zonde, want ook al stond er elke keer praktisch geen wind, het deelnemersveld bestond soms maar uit 7 schepen. En dan is makkelijk punten verdienen. Ook al word je laatste.

Maar goed, afgelopen woensdag waren wij weer van de partij. Dit keer met een speciale gast. Een eregast zou ik haast willen zeggen. Een man aan wie wij als Friendship-eigenaar toch het een en ander te danken hebben. Een eigenwijze zeiler, maar een goede. Veel kennis, ervaring, erg handig en heel erg koppig. Had hij karate beoefend, dan was hij zo’n klein oud Sensei Chineesje met zo’n lange snor en sik.

Maar goed de 17e wedstrijd was een prima wedstrijd: 2 à 3 beaufort, een nieuwe lierhandle, Cornelissen senior aan boord en een plaats bij de laatste acht. Dat wil zeggen we zijn achtste geworden. Wederom op het laatste rak wisten we twee boten in te halen. Een goed resultaat en de zeilende Sensei mag vaker aan boord stappen.

Crew: Ben, Lodewijk en Floris.
Wind: 2-3
Finish: 8e (van de 11)

Geen opmerkingen: